fredag 27 juni 2014

Tack, FIFA!

av Jorge Capelán.    

Visst är fotbollen stor. Tack vare denna hälsosamma och uppbyggande idrott kan vi alla känna oss lite snällare, eftersom det finns en uruguayansk fotbollspelare över vilken vi nu kan ösa allt vårt hat och våra negativa känslor: Vi pratar såklart om «kannibalen» Luis Suárez.

Tack vare denna till sin natur patologiska varelse, denna kopia av Hannibal Lecter, såväl i sin kulaniriska smak som i sin maniska återfallsbenägenhet, som inte förtjänar att ingå i den mänskliga gemenskapen på grund av det uppenbart abnorma gärning av att ha knaprat på en back i det italienska landslaget, vi har allihopa blivit förlåtna både våra egna och våra fotbollslags synder:

- Tusentals mexikanska fans, som under VM:s matcher skrek «Bög!» till Brasiliens och Kameruns målvakter varje gång någon av dessa boxade iväg någon boll är förlåtna. Epitetet «är inte att betrakta som en förolämpning i detta specifika sammanhang» sade FIFA, som avfärdade en anmälan om «olämpligt uppträdande» mot det mexikanska fotbollsförbundet. Världens fotbollsälskande homofober och rasister, förena eder i ett enda bögskanderande! FIFA, så upptaget som det är med att få ett slut på antropofagin inom idrott bryr sig inte ett dugg om det, vare sig  «i detta specifika sammanhang» eller i något annat om organisationen tjänar på det.

- Också Neymar, som i ögonvrån såg kroaten Luca Modric från långt håll komma springandes bakifrån och med Brasiliens djupaste illvilja och helt oprovocerat smällde till med en armbåge som nästan fick motståndaren att förlora ett öga. Självklart är också förlåtna alla backar i världen som «markerar» (som det eufemistiskt kallas) sina motståndare med en motorsåg. Allt är tillåtet eftersom, som i Bin Ladens fall, «ingenting» kan jämföras med vad Suárez gjorde.

- Naturligtvis är också förlåtna Kamerunspelarna Benoit Assou-Ekotto och Benjamin Moukandjo, som hamnade i ett slagsmål på fotbollsplanen i matchen mot Kroatien. Andra som självklart skall förlåtas är Ghanas sjärnor Kevin-Prince Boateng och Sulley Muntari, som slog och förolämpade sin tränare under ett bråk om pengar. Allt är frid och broderskap i fotbollens värld, utom för viss avskum med benägenheten att bita sina motståndare.

Det är tur att FIFA har beslutat att straffa kannibalen Suárez på det hårdaste sättet man kan föreställa sig, nämligen genom att skilja personen ifråga från det enda hon kan göra i livet under så lång tid att hon nästan tvingas säga adjö till sin karriär.

Här krävs största stränghet! Lyssna inte på vad offret för det uruguayanska antropofagen, den italienska backen Giorgio Chiellini nu säger, att FIFA:s straff mot Suárez är överdrivet strängt! Stackars Chiellini (hoppas att hans skuldra fortfarande är på plats) säkert befinner sig fortfarande i chocktillstånd pga det där odjurets bett. Det är vad som kallas för «Stockholmssyndromet», nämligen att offret försvarar sin plågoande. Stackars Chiellini!

Fortsätt med det, FIFA! Mera rättvisa, tack! Slå dig inte till ro tills varje fotbollsarena i världen bevakas av hundratals drönare och DNA-testerna blir obligatoriska för var och en som vill sätta sin fot på dem! Fortsätt att tillåta ölförsäljningen på fotbollsarenorna, särskilt när holländska och tyska fanns är med, men var extra sträng mot de chilenska fansen, eftersom sådana är säkert ute efter att ställa till med bråk.

Men, framför allt, tack FIFA för att ha avrättat Suárez! Tack vare all uppståndelse med Suárez behöver vi inte längre tänka på att ingen har valt Blatter, att endast de rikaste tevebolagen, dem som tjänar mest pengar och sätter de priser de vill, har företräde till sändningstillstånden. Tack vare uppståndelsen med Suárez behöver vi inte längre tänka på att vi är blåsta, och nästa gång vi ser en världsmästare kommer vi att vara säkra på att det handlar om en medlem i de lönsammas gäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar